Hughes & Kettner Red Box 5

Varenr: 1059549
Hughes & Kettner Red Box 5 Hughes & Kettner Red Box 5 Hughes & Kettner Red Box 5
1 149,-
-+
Midlertidig utsolgt!
Send epost til post@evenstadmusikk.no for leveringstid

Siden den først ble lansert på slutten av 80-tallet, har den originale Hughes & Kettner Red Box vært standarden når det gjelder å gjengi lyden av en gitarforsterker uten å bruke mikrofon. Red Box 5 er den nyeste versjonen av denne prisbelønnede DI-boksen med høyttalersimulering. I tillegg til den legendariske lyden er den nå også utstyrt med innstillinger for små eller store kabinetter, moderne/vintage høyttalere og ”loose/tight” respons av kabinettet. Red Box 5 er den beste verktøyet når du ønsker å gjengi gitarlyden med samme kvalitet hver kveld - uten å måtte tenke på problemer som overhøring eller mikrofonplassering.

Red Box høres ikke ut som et oppmiket kabinett, det høres ut som kabinettet selv! Hemmeligheten bak mange av dagens beste gitar-tracks er at de er dobbelt-tracket med én mikrofon og én Red Box, eller at det rene Red Box signal kjøres gjennom et mikrofon- og romsimulerings-softwareware/plug-ins.

Tilkoblinger:

RED BOX 5 har en ubalansert ¼ "(6,3 mm) jack inngang (IN) for linje-og høyttalersignal og to forskjellige utganger: En ubalansert ¼" (6,3 mm) jack (Through) hvor du kan  patche til gitarkabinettet og en balansert XLR-kontakt som kan sende det prosesserte signalet til miksebordet. Red Box 5 aksepterer både fantommating (+48V) eller 9V (internt batteri).

 Kontrollfunksjoner:

RED BOX 5 har jordløftbryter og dempeledd for å justere inngangsnivået. Det er også tre skyvebrytere som gir økte muligheter for å justere lyden. Det er i hovedsak snakk om subtile justeringer, men spesialdesignet til å hente frem den beste gitarlyden. Disse filtrene er spesielt nyttige når det brukes mye vreng – f.eks. på lead-lyder.

 

Loose/Tight:

”Tight" gir deg en stram, tett tone, mens "Loose" gir en luftigere, mykere lyd.

Vintage/Modern:

”Modern"-voicing gir deg nettopp dét – lyden av et moderne kabinett, mens "Vintage" gir en varmere, mer rund tone slik man forventer av et gammelt kabinett.

Small/Large:

"Small" gir den komprimerte lyden du får av et lite kabinett, mens "Large" gir responsen til et større kabinett. Gir bl.a. mere bass.

Ground Lift:

Benyttes for å fjerne brum som kan oppstå p.g.a. jordsløyfe.

0 dB/-26 dB:

Brukes for å tilpasse inngangssignalet slik at det ikke oppstår uønsket forvregning. Hovedregelen er ”0 dB” for linjesignal og ”-26 dB” for høyttalersignal. I noen situasjoner - f.eks. ved svært lavt utgangsvolum på forsterkeren – vil ”0 dB” være riktig innstilling for å oppnå best dynamikk.