Zildjian Z Custom 15" Hi-hat

Varenr: 1198442
Zildjian Z Custom 15" Hi-hat Zildjian Z Custom 15" Hi-hat Zildjian Z Custom 15" Hi-hat
7 795,-
-+
Må bestilles. Varen er på lager hos vår leverandør
Kan sendes fra vårt lager
10.05.2024
Delbetaling velges i kassen
Månedsbeløp Antall måneder Eff. rente Totalt Kostnad Delbetaling forutsetter inngåelse av kredittavtale med Santander med kredittkort etter en kredittvurdering.

15" Zildjian Z Custom Hi-hat - Hardrockerens favoritt

Hi-hat med et strålende og tydelig preg når du spiller lukket og en gjennomtrengende lyd når du spiller med åpen hi-hat. Z Custom hi-hatten reagerer lynraskt ved hi-hat-åpninger og stampet er tydelig, men ikke for massivt.
Perfekt for raske blast-beats, men også for andre musikalske anledninger der du ønsker en distinkt hi-hat med strålende topplyd.

 

Spesifikasjoner:

  • Størrelse: 15"
  • Modell: Hi-hat
  • Legering: Zildjians Secret Family B20 Alloy
  • Finish: Brilliant
  • Zildjians Art.nr: Z40104

 

Z Custom - Made 4 metal!

Zildjian Z Custom er gjennomtrengende og tydelig, men den gjeninnførte versjonen i 2024 har mer kropp, åpner seg lettere og er betydelig mer dynamisk enn tidligere generasjoner av Z-serien. Dette betyr på ingen måte at serien har blitt en cymbal for mykere stiler, men en serie laget først og fremst for hardrock. Den passer til alt fra heavy metal til thrash, black og death metal, men deler av serien kan også passe inn i andre musikkstiler avhengig av lyden du er ute etter. Ride-cymbalene, med sitt klare og strålende preg, kan godt passe inn i et countryband så vel som et mer ekstremt metalband. Hi-hatten med sin klare, klare og raske lyd kan passe like godt til et hiphop-band som til trommeslageren som spiller blast-beats i lysets hastighet. Det hele er et spørsmål om lydideal og smak.
Men den primære bruken for Z Custom er musikk i den hardere skolen.
Håper du er like glad som oss for at Z Custom er tilbake.

 

Zildjian - Ekte tyrkiske cymbaler laget i USA

Alle selskaper har sin historie, Zildjians starter i 1623. Zildjian er armensk og betyr "The Cymbal Maker".
Navnet ble gitt på 1600-tallet til alkymisten Avedis fra Konstantinopel. Under et av forsøkene hans på å produsere gull kunstig, hadde han blandet sammen en legering av kobber, tinn og sølv. Han fant aldri noe gull, men Avedis oppdaget at legeringen hadde fantastiske lydegenskaper. Han bestemte seg for å endre kurs og begynte å lage cymbaler. Avedis hadde mye mer suksess med sin nye virksomhet enn med alkymi. Cymbalene hans spredte seg langt utenfor Konstantinopel og formelen for den unike kobber-, tinn- og sølvlegeringen ble gitt videre til barna hans som holdt virksomheten i familien.

 

Fra Tyrkia til USA

300 år senere ble familiens overhode igjen kalt Avedis (Avedis den førstes tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-oldebarn). Denne Avedis emigrerte til USA i 1908.
Da det var på tide for ham å overta familiebedriften, bestemte han seg for å flytte cymbalproduksjonen til det nye landet, nærmere bestemt til Boston.
Avedis ble kjent med de fleste av datidens kjente trommeslagere. Han ble spesielt god venn med Gene Krupa, som bidro med flere ideer som har vært helt avgjørende for all moderne tromming. Gene markerte blant annet takten med cymbalene sine i stedet for skarptrommen, som hadde vært normen til da.
Gjennom samarbeidet med alle disse trommeslagerne kom Zildjian til å utvikle en rekke cymbaltyper som vi tar for gitt i dag. Ride-, crash-, hihat- og splash-cymbaler - alt opprinnelig oppfunnet og navngitt av Avedis. Zildjian har fortsatt å utvikle nye cymbaltyper, produksjonsmetoder og materialer. I sitt arbeid bruker de fortsatt hjelp fra profesjonelle trommeslagere og perkusjonister. Grunnlaget for Zildjians posisjon som verdens ledende cymbalprodusent er og forblir den gamle Avedis metalllegering og et håndverk som strekker seg over fire århundrer.