Onkart Gromt Grombass v1.1 SIC

Varenr: 1144947
Onkart Gromt Grombass v1.1 SIC
1 699,-
-+
Bestillingsvare
Kan sendes fra vårt lager innen
21.07.2022 dersom leverandør har varen på lager

Grombass SiC er den nye broren til Grombass. En ny variant av den klassiske distortion / drive-effekten for bass som har tre nye varianter av fuzz. Det mest interessante er selvfølgelig den nye Silicon Carbide (SiC) dioden som er en av de raskeste diodene med ekstremt lav recovery loss. Svært over spec’ed og opprinnelig ment for kraftomformere i flere tusen watt-klasser. Denne dioden fantes IKKE på 70-tallet da mange av de legendariske fuzz-boksene ble laget. Hvis den hadde vært det, antar jeg at den ville blitt funnet i mange av dem. Den har et bredt spekter av lyder; fra lett overdrive til synth fuzz – men bevarer alltid de laveste frekvensene.

 

Trikset gjøres ved ikke å forvrenge de laveste frekvensene. Bare de over en viss frekvens. Da beholdes trøkket i bassen. Lider ikke av den vanlige mangelen på bassrespons ved vreng.

 

Her er en oversikt over kontrollene:

SiC: Silicon Carbide- Rask, høy forsterkning, massiv fuzz

Ren: Dropper klippedioder og lager fuzz direkte på transistoren. Høyere nivå før klipping.

Germanium: Egentlig ikke Germanium, men Shottky fuzz. En annen fuzz-klippediode som ikke brukes for mye i pedaler. Også rask, men lavere spenning, noe som gir mindre mengder fuzz.

Bryteren «Hicut» er et  hicut filter med to ulike cut frekvenser. Dette filteret er avhengig av kontrolleren «Gear».

"Turbo" / "Hardleik" er gain på inngangen.

"Gear" / "Groms" er en tonekontroller som styrer forsterkningen av de lavere frekvensene.

“Injeksjon” / “Lydmengd” er utgangsvolumet.

 

Foruten disse kontrollene er det et potmeter inne for å justere inngangsnivået - hvis du vil bruke det med en aktiv bass.